NORIGINEEL

Contact

info@norigineel.com
+31 6 48 15 98 54

FAQ

Antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hier

Voor de meeste shoots werk ik met een bewerkingstijd van maximaal 14 dagen. Het is mijn streven om beelden zo snel mogelijk aan te leveren, ik weet als geen ander hoe leuk het is om foto’s te ontvangen van een bijzondere dag of van een project waar je trots op bent. Daarom kan het zo zijn dat je ze al eerder ontvangt dan bovengenoemde termijn.

 

Beelden eerder nodig? Dat kan! Neem contact met me op om de mogelijkheden door te spreken.

Dit verschilt heel erg per shoot, budget en wat de opdrachtgever graag wilt. Wel kan ik een indicatie geven aan de hand van eerdere opdrachten. 

 

Voor een event waar ik +/- 4 uur shoot lever ik tussen de 50 en 100 foto’s aan, afhankelijk van het budget. 

 

Voor een portretreeks of een fashion shoot van +/- 4 uur lever ik ca. 30 tot 60 foto’s aan, afhankelijk van het budget. 

 

Dit zijn indicaties en kan wisselend zijn wanneer de shoot korter is, de opdrachtgever minder beelden nodig heeft, etc. 

Het auteursrecht en eigendomsrecht berust bij Nori Xhofleer, oftewel Norigineel. Het gebruik van de foto’s, bijvoorbeeld ter online promotie van een event, wordt van tevoren altijd samen besproken en is in de meeste gevallen helemaal prima. Wel vraag ik bij online gebruik om credits onder de naam Nori Xhofleer te gebruiken, of @Norigineel op Instagram. 

 

Recht van publicatie voor print moet altijd worden besproken en in sommige gevallen ook afgekocht worden. Gebruik van fotografie zonder overeengekomen afspraken wordt beschouwd als een inbreuk op het auteursrecht. Bij inbreuk wordt een vergoeding geëist ter hoogte van minimaal 2x het originele shoot bedrag. 

Mocht er iets aan de hand zijn waardoor je de shoot moet afzeggen of verplaatsten is dat altijd samen te bespreken. Ik zoek dan met alle liefde samen een nieuwe dag uit om het project voort te zetten. Wel vraag ik om dit maximaal 24 uur van te voren aan te geven via telefonisch of mail contact. 

 

Mocht het niet lukken om voor de bovengenoemde 24 uur contact op te nemen dan vraag ik vanuit Norigineel een extra 15% op het afgesproken budget ter onkostenvergoeding. Mocht de shoot verzet moeten worden door ziekte, neem dan z.s.m contact op, dan komen we samen tot de beste oplossing voor beide partijen.

Soms vinden mensen het lastig om te poseren voor de camera. Dat kan als een drempel worden ervaren om een shoot te boeken bij een fotograaf. Ik vind het leuk om samen een mooi project uit te voeren en help daarom graag waar nodig.

 

Daarnaast heb ik verschillende, persoonlijke projecten uitgevoerd waarbij ik mijn eigen visie op het model moest projecteren. Daardoor heb ik veel kunnen oefenen met aansturen en ondersteunen. Mocht je hier vragen over hebben, voel je vrij om contact met me op te nemen.