NORIGINEEL

Growing pains (2022)

 

Waarom staan we als makers constant ‘aan’ voor zelfkritiek? Wat zorgt ervoor dat creativiteit bijna altijd gepaard gaat met onzekerheid, of de angst voor oordeel? En waarom is het zo oncomfortabel om uit deze zone te stappen?


In september vroeg iemand me wat een droom van mij was. Ik zei toen bijna meteen dat ik een foto-expositie wilde geven. “Maar wel pas over een jaar of vijf hoor, als ik al heel veel heb gemaakt” voegde ik er toen aan toe.


Ik voelde me ineens klein en onervaren. Hoe haalbaarder het idee van een eigen expositie werd, hoe meer ik mijn hakken in het zand zette en het liefste héél hard de andere kant op wilde rennen. Was dit wel het juiste moment om met mijn werk naar buiten te treden? Zou ik het ooit het juiste moment gaan vinden?


Groeipijn is naast het thema van mijn expositie evengoed de aanleiding geweest, en iets wat ik in het proces ook meer dan genoeg voel. En hoewel ik er zelf dagelijks mee bezig ben, voelt het nog steeds oncomfortabel als mensen mij persoonlijk naar mijn groeipijn vragen.

Onderstaande serie is het werk wat ik heb gemaakt voor mijn debuut expositie ‘Growing pains’. 


Fotograaf: Nori Xhofleer / Norigineel

MUA: Annelies Meijer 

Modellen: Sergil Amete, Julia Plott, Tom van Luyn, Eliza Raaijmakers